Kavrulmuş fındık mı çiğ fındık mı?
Kavrulmuş Fındık Faydalı mı?
Besin değeri olarak yüksek ve sağlığımızı korumamız için tüketmemiz gereken ürünlerin başında gelen ” Türk fındığı “, zengin ürün çeşitleriyle bizleri karşılar. Yeşil fındık, kabuklu fındık, çiğ fındık, fındık unu, vb. çeşitleri bulunmaktadır. Türk fındığı içerisinde; Karbonhidrat, yağ ve protein haricinde B1, B2, B6, E vitamini, demir, kalsiyum, magnezyum, vb. bir çok mineral ve vitamin bulunmaktadır. Kavrulma işlemi sırasında içerisinde bulunan besin kaynaklarında az miktarda azalma söz konusudur. Fındığın içerdiği Omega-3 yağ asitleri hamilelik sırasında annenin ve bebeğin sağlığına iyi gelir. Bebeğin beyin sağlığını geliştirir.
Kavrulmuş Fındığın Faydaları Nedir?
- İçerisinde bol miktarda kolesterol düşürücü sterol içerir.
- Tokluk hissi verir.
- Kemikleri güçlendirir.
- Her gün bir avuç fındık tüketmek kalp ve damar sağlığa iyi gelir.
Çiğ Fındık Faydalı mı?
Zengin besin kaynaklarını içerisinde barındıran kavrulmamış çiğ fındıklar, kavrulmuş fındıklara göre 2 kat daha fazla antioksidan içermektedir. Çiğ fındık, kabuklu fındıkların içerisinde bulunan meyvenin ta kendisidir. Gelişme çağında olan çocukların ve hamilelerin her gün bir avuç fındık tüketmesi doktorlar tarafından önerilmektedir.
Çiğ fındık diyette yenir mi? Kavrulmuş fındık mı çiğ fındık mı?
Fındık, içerisinde barındırdığı vitamin ve mineraller sayesinde sağlıklı bir besin kaynağıdır. Diyet yapan kişiler için her gün bir avuç çiğ fındık tüketmek gün içinde harcayacakları enerjinin, depolanmasında etkin rol oynamaktadır. Çiğ fındık E vitamini açısından zengin bir içeriğe sahiptir. Özellikle vücut içerisindeki mikropları arındırmamıza yardımcı olmaktadır. Sinir sistemimize olan faydasından dolayı diyet yapan kişilerin yeterli miktarda tüketmesi önerilmektedir. Kavrulmuş fındık mı çiğ fındık mı?
Çiğ fındığın Faydaları Nelerdir? Kavrulmuş fındık mı çiğ fındık mı?
- Bağışıklık sistemini güçlendirir.
- Tokluk hissi verir.
- Sinirleri sağlamlaştırır.
- Beyin sağlığını korur.
- Diyabet ve kanser riskine karşı etkin rol oynar.
- Kolesterolü düşürür.
- Kabızlığı önler.
- Kalp ve beyin sağlığını korur.
- Kas ve eklem ağrılarına iyi gelir.
- Yaşlanmayı geciktirir.