Gösterilen sonuç sayısı: 7

 Çiğ Fındık Faydaları Nelerdir ?

Çiğ fındık faydaları sağlığımıza birçok fayda sağlayan besleyici bir atıştırmalıktır. Bol miktarda protein, lif, vitamin ve mineraller içeren çiğ fındık, kalp sağlığını destekler ve kolesterolü düşürmeye yardımcı olur. Antioksidan içeriği sayesinde vücuttaki serbest radikallerle savaşarak yaşlanma sürecini yavaşlatır ve kanser riskini azaltabilir. Beyin fonksiyonlarını güçlendirir, hafızayı ve odaklanmayı artırır. Kemik sağlığını destekler ve kan şekerini dengelemeye yardımcı olur. Sağlıklı yağlar içerir ve kilo kontrolüne yardımcı olmaktadır.

Çiğ fındık faydaları saymakla bitmeyen vitamin, mineral ve besin değerleriyle sağlığımıza en faydalı kuruyemiş türleri arasında yer almaktadır. Çiğ fındık sert kabuğundan ayrılan fındık tanelerine verilen isimdir. Bilinen bir diğer adı ‘natürel iç fındık’ tır.’ Özellikle hamile ve gelişmekte olan çocuklara olan faydası gözle görülen cinstedir. Kemik ve kaslara olan faydası ihmal edilmeyecek kadar ciddi ve fazladır.

1 avuç çiğ fındık kaç kalori ?

1 avuç çiğ fındık kaç kalori şeklinde yapılan araştırmalarda besin değerlerinin fındık çeşitlerine göre farklı çıkması çok normal karşılanabilecek bir durumdur. Çiğ fındık sağlık açısından oldukça faydalı ve zengin içeriklere sahip olduğundan dolayı son yıllarda tüketim miktarı bir hayli artmış bulunmaktadır. Özellikle sağlıklı beslenmek isteyen kişilerin ilk tercihi arasında yer almaktadır. Besin değerlerinin farklılık gösterdiği sebepler birden çok olabilir gelin birlikte besin değerlerini etkileyen faktörleri ve besin değerlerini öğrenelim;

  • Fındığın cinsi
  • Fındığın yetiştiği bölge
  • İklim şartları
  • Fındığın kalitesi
  • Hasat zamanının yapılış tarihi

Çiğ fındık besin değeri

Çiğ fındık besin değeri oldukça yüksek ve faydalı mineral ve vitamin içeren zengin içeriğe sahip bir fındık çeşididir. İçerisinde bulundurduğu protein, lif, E vitamini ve magnezyum açısından zengin olan çiğ fındık, kalp sağlığını korurken, beyin fonksiyonlarını destekler ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Antioksidanları sayesinde hücreleri yenileyen bu muhteşem atıştırmalık, vücutta yaşlanma belirtilerini azaltır ve sizi kanser hastalığına yakalanma riskinizi azaltır.

Çiğ fındık besin değeri hakkında araştırma yapan firmamız yapmış olduğu çalışmalarda fındığın hasat edildiği yıl içerisindeki birçok etkenin besin değerini etkilediğini  fark etmiştir. Özellikle yıl içerisinde yağan yağmur miktarının, hasat zamanının öneminin ve fındığın kalitesine bağlı olarak çeşitli etkenlerin önemli rol oynadığını hatırlatmak isteriz. Üretimini yaptığımız çiğ fındığın besin değerlerini gelin hep birlikte inceleyelim;

100 gr için;

  • Enerji: 654 kalori
  • Protein: 15.0 gram
  • Karbonhidrat: 17.0 gram
  • Şeker: 4.0 gram
  • Lif: 9.0 gram
  • Yağ: 62.5 gram
  • Doymuş Yağ: 4.9 gram
  • Tekli Doymamış Yağ: 45.7 gram
  • Çoklu Doymamış Yağ: 7.8 gram
  • Kolesterol: 0 miligram
  • Sodyum: 0 miligram
  • Potasyum: 700 miligram
  • Kalsiyum: 160 miligram
  • Demir: 4.7 miligram
  • A Vitamini: 0 IU
  • C Vitamini: 1.3 miligram
  • D Vitamini: 0 IU
  • B12 Vitamini: 0 mikrogram

şeklindedir.

Sitemizde taze ve kaliteli çiğ fındık seçeneklerini bulabilir, sağlıklı bir yaşam için hemen tercihinizi yapabilirsiniz. Sağlıklı beslenmenin anahtarını çiğ fındıkla keşfedin!