Blog

Giresun Fındığı

Nerenin fındığı çok kalitelidir?

Giresun, fındığın en lezzetlisinin yetiştiği illerin başında gelmektedir. Coğrafi konumu sebebiyle sahil kesimden başlayarak engebeli, yüksek rakımlı köylerine kadar fındık ağaçlarıyla kaplı olan güzide bir şehirdir.

Tüm dünyada adından çoğu kez bahsedilen ve ülkemizde en çok tercih edilen Giresun fındığı bir çok alanda bir çok sektörde tercih edilmektedir. Ülkemizde çoğunlukla kuruyemiş ve çerez olarak tüketilen fındık, çikolata, pasta ve dondurma sektöründe de oldukça fazla tercih edilen ürünlerin başında gelmektedir. Giresun fındığı

Giresun yöresine ait fındıkların kendi içerisinde bir çok çeşidi bulunmaktadır.

  1. Tombul Fındık
  2. Sivri Fındık
  3. Badem Fındık

Tombul Fındık

Tombul Giresun fındığı çoğunlukla Giresun yöresinde yetişen her yıl düzenli olarak üretilen bir fındık türüdür. Kabuğu genellikle açık ve parlak kahverengidir. Çerezlik fındık olarak en çok tercih edilmesindeki en önemli etken kabuğunun çok kolay kırılması ve kavrulduğu zaman fındığın üzerinde kaplı olan zarın çok kolay bir şekilde soyulmasıdır. Tombul fındığın kendine has bir lezzeti ve tadı vardır. Özellikle kavrulduğu zaman damaklarınızda bıraktığı o eşsiz lezzeti anında hissedebilirsiniz. Genellikle 500 m ile 550 m rakımda yetişen tombul fındık kış aylarında -5 dereceye kadar dayanıklılık göstermektedir.

Giresun fındığı
Giresun fındığı

Sivri Fındık

Sivri Giresun fındığı , genellikle sahil kesimde yetişen, kabuğu kalın ve soğuğa dayanıklı olmayan bir fındık türüdür. Çoğunlukla koyu kahverengiye yakın bir tonu bulunmaktadır. Üretimi kolay olduğundan dolayı fındık üretimi yapılan bölgelerde sıkça tercih edilmektedir. Genel olarak kabuklu olarak tüketilmektedir. Giresun fındığı

Adsiz tasarim 5
Giresun Fındığı 4

Badem Fındık

Genellikle Karadeniz Bölgesinde yetişen Badem Fındık başlıca Ordu, Giresun, Rize, Trabzon ve Artvin bölgesinde yetişmektedir. Orta ve Batı Karadeniz de ise Kastamonu, Sinop, Sakarya, Zonguldak ve Samsun illerinde yetiştirilmektedir. Badem fındığın kırılması ve işlenmesi bir hayli zor bir işlemdir. Genellikle kabuklu ve tam kurutulmamış çerezlik olarak tüketilmektedir. İçerisindeki yağ oranının az olmasından dolayı lezzeti diğer fındık çeşitlerine oranla düşüktür. Kabuğunun rengi daha çok turuncu, kahverengi ve kırmızıya dönük olup alt kısımları ise beyaz renktedir. Fındığın biçimi bademi andırdığı için Badem fındık olarak bilinmektedir. Giresun fındığı

Adsiz tasarim 3
Giresun Fındığı 5

Sizlerde Giresun’un en kaliteli ve en leziz fındıklarına ulaşmak isterseniz web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Kabuklu Giresun fındığı oluşturmak için tıkla.

Fındık ezmemiz %100 Doğal ve %100 Organik olarak üretilir. Fındık ezmemizin üretiminde en etkin rol oynayan fındıklar yağ oranı yüksek olan ve hiçbir kimyasal ilaç kullanılmayan bahçelerden yetişerek sofralarımıza kadar gelmiştir.

Bazı müşterilerimiz veya bizim markamızı ve ürünlerimizi denemek isteyen müşterilerimiz haklı olarak şu soruyu bizlere sormaktalar, içerisinde şeker var mı? Ballı fındık ezmemizin içerisinde hiçbir şeker veya şeker içeren ürün kullanılmamıştır. Şekersiz bal olur mu? Dediğinizi duyar gibiyim, sizlere bir sır vereyim OLUR. Ürünümüzün bu kadar lezzetli ve aromasının güzel olmasının sebebi 1.sınıf kalite bal ve fındık kullanmamızdan kaynaklanmaktadır.

Biraz evvel bahsettiğimiz gibi içerisinde katkı maddesi bulunmayan ürünümüzün içerisinde hiçbir kimyasal yağlar, tatlandırıcılar, aroma veren maddeler, trans yağlar, gluten içermez. İçerisinde fındığın kendine özgü fındık yağı bulunmaktadır.

Peki bu ürünü satın almak isteyenler için bir hatırlatma yapmak istiyorum. Ballı fındık ezmemizi, parçacıklı ve daha akıcı bir kıvamda üretebildiğimizi sizlere ilettik. Eğer sipariş notu kısmına kıvamı ile ilgili nasıl istediğinizi yazarsanız, istediğiniz şekilde üretim yapabiliriz ancak not kısmına bir şey yazmadığınızı varsayarsak ürününüz sizlere fındık parçacıklı olarak teslim edilmektedir.

Ballı fındık ezmemizi 6 yaşından büyük gelişme çağında olan çocuklarımız rahatlıkla tüketebilir. Ebeveynlerimiz bu konuda gönüllerini ferah tutsunlar çünkü sağlık açısından hiçbir olumsuz bir yan etkisi yoktur. Alerjen etkisini unutmamak koşuluyla 😊 Spor yapan kişiler egzersizlerine başlamadan yaklaşık iki saat önce 3-4 kaşık tüketerek enerjilerini depolayabilir, kendilerini zinde tutar ve dinç hissetmelerine yardımcı olur.

En son ise tabi ki fındık ve balın buluşmasından ortaya çıkan enfes lezzeti denemek isteyen, daha önce bu lezzeti tatma şansı yakalayıp beğenen tüm herkes tüketebilir. Ürünümüzle karşılaştığınız o ilk anda fındığın gerçek kokusunu, daha sonra ise balın o enfes lezzetini hissedeceğinizden bizler eminiz. Sizlerde bu zamana kadar tüketmiş olduğunuz fındık ezmelerini unutun! Kaliteli ürün ve eşsiz aromanın hazzını yaşamaya hazır olun.

.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir