Whatsapp  +90 850 557 7203

 

750 TL Üzerine Ücretsiz Kargo

Çiğ Fındık Kabuğu Nasıl Soyulur ? 5 Pratik ve Etkili Yöntemler

Çiğ Fındık Kabuğu Nasıl Soyulur ?

Çiğ fındık kabuğu nasıl soyulur en çok sorulan sorulardan birisidir ve kullanım alanına göre değişiklik göstermektedir. En etkili yöntem fındığın kavrulması sonucunda dış zarının soyulması işleminin ardından gerçekleşmesidir. Ancak bilinmeyen veya daha önce duymadığınız yöntemlerde mevcuttur. Sizlerle bu bilgileri paylaşarak bilgilenmenizi sağlayacağız. Çiğ fındığın çeşidine ve kabuk kalınlığına göre soyulma yöntemleri farklılık gösterebilir. Bu sebeple gelin biraz çiğ fındık nedir? Nasıl tüketilmelidir? Faydaları nelerdir biraz onlardan bahsedelim.

Çiğ fındık besleyici lezzetli ve eşsiz aromasıyla doğanın bizlere sunduğu yüzyıllardır tüketimi devam eden sağlıklı bir atıştırmalık ve tarım ürünüdür. Faydaları oldukça fazla ve saymakla bitmeyen, her geçen gün uzman kişiler tarafından birçok hastalıklara iyi gelen çiğ fındık, düzenli ve dengeli tüketildiği taktirde önemli ve öldürücü birçok hastalığa yakalanma riskini azaltmaktadır. Bu hastalıklardan en çok bilineni kanserdir ve fındık içerdiği antioksidanlar sayesinde düzenli tüketen kişinin hastalığa yakalanma oranını düşürmektedir.

Çiğ Fındığın Kabuğu Nasıl Soyulur ?

Çiğ fındığın kabuğu nasıl soyulur sorusunun cevabı oldukça fazladır ve yöntemleri ürün çeşidine ve cinsine göre değişiklik gösterebilmektedir. İşte çiğ fındığın kabuğunun soyulması için pratik birkaç yöntem;

  1. Kaynar Su Banyosu Yöntemi: Bir tencerede su kaynatın. Çiğ fındıkları içine atın ve 2-3 dakika haşlayın. Ardından sudan çıkarıp soğuk suya alın ve kabukları elinizle kolayca soyun.
  2. Fırın Yöntemi: Fındıkları tek bir katman halinde fırın tepsisine yerleştirin. 180°C’ye ayarlanmış fırında 10-15 dakika kadar kavurun. Sıcakken bir mutfak havlusuna sarın ve ovun, kabuklar ayrılacaktır.
  3. El Yardımıyla: Fındıkları bir havlu ya da kağıt peçete üzerine koyun. Diğer bir havlu ya da peçeteyle üstlerini kapatın ve ellerinizle bastırarak ovalayın. Kabuklar ayrılacaktır.
  4. Matkap Yöntemi: Matkabınıza ince bir matkap ucu takın ve çiğ fındığı bu uçla delerek kabuğunu çıkarın. Dikkatli olun, fındık zarar görmemelidir.
  5. Marketten Hazır Alın: Vakit bulamayanlar için marketlerde soyulmuş çiğ fındık da bulunmaktadır. Pratik bir seçenek!

Çiğ fındık kabuğunu soyduktan sonra, tazeliğini ve besleyici değerlerini korumak için hava almayan kapaklı bir kavanozda saklayabilirsiniz. Artık kabuğu soyulmuş çiğ fındıklarınızla sağlıklı atıştırmalıklar yapabilir, salatalarınıza ekleyebilir veya yemeklerinizi lezzetlendirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Fındığı kabuğundan ayırmak için birçok yöntem bulunmaktadır. Özellikle Karadeniz Bölgesinin kendine özgü geliştirdikleri yöntem ve seçeneklerden biriside tava ile birlikte çiğ fındık kabuğunu soymaktır. Tava ilk olarak belirli bir dereceye kadar ısıtılır ve ardından çiğ fındıklar tavaya atılır. Birkaç dakika arayla bir kaşık veya benzeri bir ev araç gereciyle birlikte karıştırılır. Fındığın kendine özgü eşsiz kokusunu almaya başladıkça karıştırmaya devam edin. İlerleyen dakikalarda göreceksiniz çiğ fındığın dış zarı fındıktan ayrılmaya başlayacak ve iç fındık ortaya çıkacaktır.

Fındık, ülkemizde bolca üretilen bir besindir. Ordu, fındık üretiminde dünya ülkeleri arasında 1/3’lük kısmı karşılamaktadır. Her sene üretilen fındıklar hem yağ hem de ezme olarak sofralara konuk olur. Kuru yemiş reyonlarını da dolduran bu fındıklar, ülkemizin iklimine uyum sağlayan faydalı yiyeceklerdendir.

Fındık mevsimi her yıl yaz bitimine doğru kendini gösterir. Yazın kavurucu sıcağında kabuğunu patlatan fındıklar bir süre dinlenmeye alınır. Güneş altında kuruyan fındıklar, daha sonra işlenmesi için fabrikalara gönderilir. Karadeniz illeri fındık üretimi konusunda kendini tanıtmıştır. Giresun ve Ordu pek çok insanın ihtiyacını karşılayacak rakamlarda fındık üretmektedir. Bu üretim hem yöre halkının geliri hem de mesleği olmaktadır.

Fındık, kabuğundan çıkarıldığında dışında kahverengi bir kabuk görünür. Bu kabuk bazı durumlarda alınması gerekir. Eğer fındığın kabuğu nasıl soyulur diye merak ediyorsanız; sizlere en kolay yöntemlerden bahsedeceğiz. Birkaç pratik aşamadan geçirdiğiniz fındığın kabuğunu kolayca temizleyebilirsiniz. Kabuğu fındığa güçlü şekilde tutunmuştur. Elinizle soymak isteseniz kabuğu ayırmanız biraz güç olabilir. Bu nedenle aklınızdaki fındık kabuğu nasıl soyulur evde neler yapılır sorusuna yanıt bulalım istedik.

Fındıklar toplandıysa, temizleyip muhafaza etmenin tam zamanı! Fındık iç kabuğu nasıl soyulur diyenler buradaki yöntemleri deneyerek fındıkları kolayca kabuğundan ayıracak. Yıllardır merak edilen fındığın ince kabuğu nasıl soyulur sorusu, sizler için araştırıldı ve bu satırlara eklendi. Her gün 1 avuç fındık, sağlığınızı korur diyerek fındıkları temizlemeye başlıyoruz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Tüm Kargolar Ücretsiz

750 TL Üzeri Alışverişlerde Geçerli

Aynı Gün Kargo

14:30'a Kadar Verilen Siparişler

Lezzet ve Kalite

Ürünlerimiz Günlük Üretilmektedir

Güvenli Alışveriş

Kredi Kartı/Havale/Kapıda Ödeme

0
Sepetinize 500.00 Tutarında Ürün Eklemelisiniz. Hedefiniz Ücretsiz TR Kargo
Spetiniz boş!

Sepete Eklenmiş Ürün Bulunmuyor.

Ürünlere Gözat